Welkom bij Regts – Antieke Tegels

Regts – Antieke Tegels is het resultaat van meer dan 50 jaar ervaring in het actief verzamelen en gebruiksklaar maken van antieke Nederlandse tegels. Een hobby die in 1969 begon bij Klaas Regts en met succes overgedragen werd aan zijn zoon Durk. In 2014 besloot Durk om de volledig uit de hand gelopen hobby van zijn vader bedrijfsmatig voort te zetten. Door te focussen op een grotere (inter)nationale waardering hoopt Durk ruim 300 jaar Nederlandse tegelproductie te behouden voor huidige en toekomstige generaties.

De tegels zijn de beelddragers uit onder andere de Gouden Eeuw, de tijd van Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Een periode die velen nog iedere dag naar de musea trekt, maar die onderbelicht is binnen de Nederlandse erfgoed cultuur. De door de hand gemaakte en beschilderde tegels zijn wonderschoon om te gebruiken voor restauratie doeleinden, maar zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken binnen nieuwe toepassingen in een moderne setting waarbij een unieke en authentieke betegeling een rol kan spelen.

Sinds eind 2019 beschikt Regts – Antieke Tegels over een prachtig gerenoveerd pand aan de Froonacker te Franeker. Een impressie kunt u hieronder vinden. Indien u graag eens de mogelijkheden wilt bekijken en bespreken, neem dan gerust contact met ons op via de contact pagina.

Roelof Lousma bezoekt Regts - Antieke Tegels in Franeker in het kader van de Agrarische Dagen 2022. Samen met Durk Regts wordt het werk van de wereldwijd actieve firma onder de loep genomen. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Waadhoeke en Meemakers.